Jumbo Leussink Goor, meest duurzaam ontworpen supermarktpand van Benelux.

De nieuwe Jumbo winkel aan de Van Kollaan 7 in Hof van Twente in Goor, opende op woensdag 3 maart om 9.00 uur haar deuren voor alle inwoners van Goor en omgeving. Klanten hebben in de nieuwe winkel volop keuze uit een uitgebreid en gevarieerd assortiment. De indeling is ruim en overzichtelijk. De nieuwbouwwinkel van Jumbo in Goor is tevens het meest duurzaam ontworpen supermarktpand van de Benelux. 

De nieuwe winkel, van ruim 2000 vierkante meter groot, biedt een groot en gevarieerd assortiment tegen de laagste prijs. Klanten hebben keus uit allerlei culinaire en versbereide producten, zoals verse maaltijden, sushi en pizza’s om thuis af te bakken of (na heropening van de horeca) te nuttigen op het terras. Op het versplein is volop keuze uit dagverse producten, zoals groenten, fruit, vleeswaren, brood en (buitenlandse) kazen. Op de visafdeling kunnen klanten zelf een bakje met verschillende soorten diepgevroren vis samenstellen, waaronder gamba’s en wilde zalm. Bij de slagerij met grill-afdeling kunnen klanten terecht voor vers vlees, als gehakt en biefstuk, maar ook bereide warme kip en spareribs. Naast het uitgebreide vers-assortiment, is er een unieke presentatie van (speciaal) bier en biedt de winkel een assortiment aan HEMA-producten. Bij de self checkout kassa’s kunnen klanten hun boodschappen in een handomdraai afrekenen. Klanten kunnen er tevens voor kiezen om de online bestelde boodschappen in de winkel af te halen of te laten thuisbezorgen.

Ons Noaberschap

Zoals klanten van Jumbo Leussink gewend zijn, is er een uitgebreid assortiment aan lokale producten van ‘ons Noaberschap’. “Ruim tien lokale leveranciers, binnen een straal van 15 kilometer, leveren aan Jumbo Leussink”, vertelt Tijn Leussink, samen met zijn broer Niek eigenaar van Jumbo Leussink. “Ook in Jumbo Goor hebben we een uitgebreid assortiment van ‘ons Noaberschap’. Denk aan brood en banket van Bakkerij Nollen uit Hengevelde of verse salades van Groenteman Wiemerink of Holtmaat. Maar ook vleesspecialiteiten van slagers Kastelein en Visschedijk, zuivel van Keuper en eieren van Twenteland. We zijn bijzonder trots op de samenwerking met deze lokale leveranciers en het assortiment dat we onze klanten bieden.”

Timelapse ruwbouw

Een vesnelde opname van de gehele bouwperiode van juli t/m eind januari 2021

Timelapse interieur

Gevolgd door een versnelde opname van de afbouw, het interieur.

Rondleiding

Tijn en Niek Leussink leiden u vol trots digitaal rond in hun nieuwste supermarkt.

Meest duurzaam ontworpen supermarktpand van Benelux

Het pand van Jumbo Goor, waarin de nieuwe slijterij en drogisterij ook te vinden zijn, heeft het hoogst mogelijke BREEAM-ontwerpcertificaat gerealiseerd en is daarmee het meest duurzaam ontworpen supermarktpand van de Benelux. BREEAM is een wereldwijde veelgebruikte beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie op verschillende onderdelen van gebouwen objectief te bepalen. Om voor dit duurzaamheidskeurmerk in aanmerking te komen, is er onder meer gebruik gemaakt van duurzame en energiebesparende bouwmaterialen en FSC gecertificeerd hout, afkomstig uit duurzame bossen Er wordt in de winkel daarnaast veel gebruik gemaakt van natuurlijk daglicht. De winkel wordt opgewarmd door vrijgekomen warmte van de koel- en vriesschappen en waar nodig bijverwarmd door een warmtepomp. Daarnaast is het dak van de nieuwbouwwinkel beplant met 2850 vierkante meter aan sedumplantjes en voorzien van 360 zonnepanelen, wat zorgt voor een groene energievoorziening. Overige stroom, bijvoorbeeld voor oplaadpalen voor auto’s, wordt groen ingekocht. Ook is er een speciaal ventilatiesysteem, dat zorgt voor optimale en gezonde luchtkwaliteit, afgestemd in zones op klanten en medewerkers in de winkel. De omgeving van het pand is ecologisch ingericht met een insectenhotel, ruimte voor vleermuizen en broedkasten voor vogels. Deze en meer duurzaamheidsaspecten zorgen voor een totale BREEAM-ontwerpscore van 90,79%, wat de hoogste classificatie ‘Outstanding’ betekent.

Circulaire winkelinrichting

Ook bij de inrichting van de winkel staat duurzaamheid centraal. “Zo hebben we veel gebruik gemaakt van materialen die, indien de winkel ooit weer verbouwd wordt, opnieuw gebruikt kunnen worden. Circulair noemen we dat. Zo is de LED-verlichting bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled plastic”, legt Tijn Leussink uit. “Maar ook voor tussenwanden, vloerdelen en onderdelen van de klimaattechniek is gekozen voor materiaal dat gerecycled is of later eenvoudig en volledig kan worden hergebruikt. Zo geven we materiaal een tweede leven en verminderen we afval.”

Duurzaam assortiment

Jumbo Goor biedt haar klanten ook een uitgebreid assortiment aan van duurzame producten. “Naast het lokale assortiment van ‘ons Noaberschap’ voeren we vlees- en zuivelproducten met het Beter Leven Keurmerk en Respeggt eieren zonder eendagshaantjes. Ook heeft alle vis een ASC- of MSC- keurmerk en hebben al onze Hollandse AGF-producten het PlanetProof keurmerk”, vervolgt Leussink. “Tevens bieden we onze klanten speciale schoonmaakproducten ‘Schoon vanuit Schil’, gemaakt van sinaasappelschillen die in de Jumbo winkels apart worden ingezameld. Daarnaast vinden klanten een Samen Minder Verspillenschap met afgeprijsde producten met de houdbaarheidsdatum van vandaag. Zo willen we voedselverspilling samen tegen gaan. Om die reden verkopen we, naast vers brood van onder meer de lokale bakkerij, ook vers ingevroren brood. Zo blijft het langer houdbaar en hoeven we niets weg te gooien.”

Nét dat stapje extra

Colette Cloosterman-van Eerd, CCO en mede-eigenaar van Jumbo, kijkt samen met alle Jumbo collega’s uit naar de opening: “We zijn er erg trots op dat we deze bijzondere Jumbo winkel in Goor mogen openen. Ook hier doen we ons uiterste best om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen en hen te inspireren. Hierbij spelen onze medewerkers een onmisbare rol. Dankzij hun enthousiasme en inzet kunnen we onze beloftes opnieuw waarmaken. Ik wens alle collega’s en de broers Leussink erg veel succes!”

Sloop huidige pand

Op 1 maart begint de sloop van de oude winkel om het terrein te verbouwen tot de nieuwe parkeerplaats. De parkeerplaats wordt daardoor beter bereikbaar en klanten hoeven de drukke weg niet meer over te steken. Tot dit gereed is blijven de huidige parkeerplaatsen grotendeels beschikbaar. Bij de sloop van het oude pand wordt het afval ook zoveel mogelijk gerecycled en duurzaam afgevoerd.

Tijdlijn bouw

Bekijk hieronder de volledige tijdlijn van het bouwproces op onze Facebookpagina:
#jumboleussinkbouwt

Bron: Hofwekblad.nl 24 februari 2021